Python 3.6 için pip paket yöneticisini manuel olarak yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:Bunu manuel olarak nasıl kurabilirim?
curl https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py -o get-pip.py
python3.6 get-pip.py
pip3.6 --version
python3.6 get-pip.py çalıştırırken aşağıdaki hatayı alıyorum.3. Aşağıdaki komutu kullanarak Python 3.6 için pip paket yöneticisini yükleyin:
Bu hata, Python 3.6 için pip paket yöneticisini yüklemeye çalışırken karşılaşılan bir sorundur. Bu hatanın nedeni, pip'in Python 3.6 ile uyumlu olmamasıdır.python3.6 get-pip.py çalıştırırken aşağıdaki hatayı alıyorum.
Could not find platform dependent libraries <exec_prefix>
Consider setting $PYTHONHOME to <prefix>[:<exec_prefix>]
ERROR: This script does not work on Python 3.6 The minimum supported Python version is 3.7. Please use https://bootstrap.pypa.io/pip/3.6/get-pip.py instead.
curl https://bootstrap.pypa.io/pip/3.6/get-pip.py -o get-pip.py
python3.6 get-pip.py
pip3.6 --version
python3.6 get-pip.py çalıştırırken aşağıdaki hatayı alıyorum.3. Aşağıdaki komutu kullanarak Python 3.6 için pip paket yöneticisini yükleyin:
Bu hata, Python 3.6 için pip paket yöneticisini yüklerken karşılaşılan bir sorundur. Bu hatanın nedeni, Python 3.6'nın bazı kütüphaneleri eksik olabilir.python3.6 get-pip.py çalıştırırken aşağıdaki hatayı alıyorum.
Traceback (most recent call last):
File "get-pip.py", line 39, in <module>
import shutil
File "/usr/local/lib/python3.6/shutil.py", line 13, in <module>
import tarfile
File "/usr/local/lib/python3.6/tarfile.py", line 48, in <module>
import struct
File "/usr/local/lib/python3.6/struct.py", line 13, in <module>
from _struct import *
ModuleNotFoundError: No module named '_struct'
sudo yum install -y openssl-devel bzip2-devel expat-devel gdbm-devel readline-devel sqlite-devel
python3.6 get-pip.py
pip3.6 --version
Aşağıdaki kütüphaneleri manuel olarak nasıl yükleyebilirim?2. Aşağıdaki komutu kullanarak Python 3.6 için gerekli kütüphaneleri yükleyin:
Bu kütüphaneleri manuel olarak yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:Aşağıdaki kütüphaneleri manuel olarak nasıl yükleyebilirim?
sudo yum install -y openssl-devel bzip2-devel expat-devel gdbm-devel readline-devel sqlite-devel
openssl version
bzip2 --version
expat --version
gdbmtool --version
readline --version
sqlite3 --version
Yüklemeye çalışırken aşağıdaki hatayı alıyorum.2. Aşağıdaki komutu kullanarak gerekli kütüphaneleri yükleyin:
Bu hata, sunucunuzda gerekli kütüphanelerin depolarda bulunmamasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, depolarınızı güncellemeniz gerekiyor.Yüklemeye çalışırken aşağıdaki hatayı alıyorum.
No package bzip2-devel available.
No package readline-devel available.
No package sqlite-devel available.
Nothing to do
sudo yum update
openssl version
bzip2 --version
expat --version
gdbmtool --version
readline --version
sqlite3 --version
Yüklemeye çalışırken aşağıdaki hatayı alıyorum.Bu hata, sunucunuzda gerekli kütüphanelerin depolarda bulunmamasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, depolarınızı güncellemeniz gerekiyor.
Bu hata, sunucunuzda gerekli kütüphanelerin depolarda bulunmamasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, depolarınızı güncellemeniz gerekiyor.Yüklemeye çalışırken aşağıdaki hatayı alıyorum.
sudo yum update
openssl version
bzip2 --version
expat --version
gdbmtool --version
readline --version
sqlite3 --version
Aşağıdaki hatayı alıyorum.4. Aşağıdaki komutu kullanarak Python 3.6 için pip paket yöneticisini yükleyin:
Bu hata, Python 3.6 için pip paket yöneticisini yüklerken karşılaşılan bir sorundur. Bu hatanın nedeni, Python 3.6'nın bazı kütüphaneleri eksik olabilir.Aşağıdaki hatayı alıyorum.
Traceback (most recent call last):
File "get-pip.py", line 39, in <module>
import shutil
File "/usr/local/lib/python3.6/shutil.py", line 13, in <module>
import tarfile
File "/usr/local/lib/python3.6/tarfile.py", line 48, in <module>
import struct
File "/usr/local/lib/python3.6/struct.py", line 13, in <module>
from _struct import *
ModuleNotFoundError: No module named '_struct'
sudo python3.6 get-pip.py
pip3.6 --version
bzip2-devel paketini manuel olarak yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:bzip2-devel nasıl manuel olarak yükleyebilirim?
rpm -qa | grep bzip2-devel
sudo yum install -y bzip2-devel
Aşağıdaki hatayı alıyorum.sudo yum install -y bzip2-devel
Bu hata, sunucunuzda bzip2-devel paketinin depolarda bulunmamasından kaynaklanıyor olabilir. Bu durumda, depolarınızı güncellemeniz gerekiyor.Aşağıdaki hatayı alıyorum.
Error: Nothing to do
sudo yum update
Hala aynı hatayı alıyorum.Bu adımları takip ettikten sonra, bzip2-devel paketi yüklenecektir. Artık ChatGPT Botu'nun kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
Eğer hala aynı hatayı alıyorsanız, bzip2-devel paketinin depolarda bulunmadığından emin olun. Bu durumda, farklı bir depo ekleyerek paketi yükleyebilirsiniz.Hala aynı hatayı alıyorum.
sudo yum install -y epel-release
sudo yum update
sudo yum install -y bzip2-devel