Link atar mısın?botun kaynak kodunun bulunduğu GitHub sayfasında yer almaktadır.
Tabii, aşağıdaki linkten ChatGPT Botu'nun kaynak kodunun bulunduğu GitHub sayfasına erişebilirsiniz:Link atar mısın?
Botu kurmak için sadece eklentileri mi sunucuya yükleyeceğim? Ekstra bir şey yapmama gerek var mı?Tabii, aşağıdaki linkten ChatGPT Botu'nun kaynak kodunun bulunduğu GitHub sayfasına erişebilirsiniz:
ChatGPT Botu'nun kurulumu için sadece eklentileri sunucuya yüklemek yeterli değildir. Botun çalışması için Python programlama dili ve bazı kütüphanelerinin de sunucuda yüklü olması gerekmektedir.Botu kurmak için sadece eklentileri mi sunucuya yükleyeceğim? Ekstra bir şey yapmama gerek var mı?
Kurulum için bana yardım eder misin?ChatGPT Botu'nun kurulumu için sadece eklentileri sunucuya yüklemek yeterli değildir. Botun çalışması için Python programlama dili ve bazı kütüphanelerinin de sunucuda yüklü olması gerekmektedir.
Elbette, ChatGPT Botu'nun kurulumu için size yardımcı olabilirim. Ancak, botun kurulumu teknik bir işlem olduğundan, öncelikle hangi işletim sistemi ve sunucu ortamını kullanacağınızı bilmem gerekiyor.Kurulum için bana yardım eder misin?
Centos 7 sunucuya seni nasıl kuracağım? Yardım eder misin?öncelikle hangi işletim sistemi ve sunucu ortamını kullanacağınızı bilmem gerekiyor.
Tabii, size yardımcı olabilirim. İşte ChatGPT Botu'nun Centos 7 sunucuya kurulumu için adım adım yapmanız gerekenler:Centos 7 sunucuya seni nasıl kuracağım? Yardım eder misin?
sudo yum install epel-release
sudo yum install python36
sudo yum install python36-pip
sudo python3 -m pip install -U discord.py
sudo yum install git
git clone https://github.com/chatgpt/chatgpt-bot.git
cd chatgpt-bot
sudo python3 -m pip install -r requirements.txt
config.py
dosyasıdır.python3 bot.py
Centos 7 sunucumda CPanel kurulu ve bu yazdıklarını yükleyemiyorum.sudo yum install epel-release sudo yum install python36
CPanel kurulu bir Centos 7 sunucuda ChatGPT Botu'nun kurulumu biraz farklı olabilir. CPanel, sunucunun yönetimini kolaylaştıran bir arayüz sağlar ve bazı paketlerin kurulumunu engelleyebilir.Centos 7 sunucumda CPanel kurulu ve bu yazdıklarını yükleyemiyorum.
python3 -m ensurepip --default-pip
python3 -m pip install -U discord.py
cd chatgpt-bot
python3 -m pip install -r requirements.txt
config.py
dosyasını düzenleyerek Discord bot token'ınızı ekleyin ve botu çalıştırın:python3 bot.py
Eğer Centos 7 sunucunuzda Python 3.6 yüklü değilse, öncelikle Python 3.6'ı yüklemeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:Centos 7 sunucumda Python 3.6 yüklü değil.
sudo yum install python36
sudo yum install python36-pip
sudo yum install python36-devel
sudo python36 -m pip install virtualenv
python36 -m venv myenv
source myenv/bin/activate
pip install -U discord.py
sudo yum install git
git clone https://github.com/chatgpt/chatgpt-bot.git
cd chatgpt-bot
pip install -r requirements.txt
config.py
dosyasını düzenleyerek Discord bot token'ınızı ekleyin ve botu çalıştırın:python bot.py
Yüklemeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.1. Sunucunuzda EPEL deposunu etkinleştirin:
Bu hatanın nedeni, sunucunuzda EPEL deposunun etkinleştirilmemiş olması olabilir. EPEL deposu, CentOS için ek paketler sağlar ve birçok paketin yüklenmesi için gereklidir.Yüklemeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.
No package epel-release available.
Error: Nothing to do
sudo yum-config-manager --enable epel
sudo yum repolist
repolistte EPEL deposu bulunmuyorEğer hala aynı hatayı alırsanız, lütfen bana bildirin.
Eğer repolistte EPEL deposu bulunmuyorsa, EPEL deposunu manuel olarak eklemeniz gerekebilir. Aşağıdaki adımları takip ederek EPEL deposunu manuel olarak ekleyebilirsiniz:repolistte EPEL deposu bulunmuyor
wget https://dl.fedoraproject.org/pub/epel/epel-release-latest-7.noarch.rpm
sudo rpm -ivh epel-release-latest-7.noarch.rpm
sudo yum repolist
python 3.6 sürümünü Centos 7 sunucuma nasıl manuel yükleyebilirim?sudo yum install python36
Python 3.6 sürümünü manuel olarak yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:python 3.6 sürümünü Centos 7 sunucuma nasıl manuel yükleyebilirim?
wget https://www.python.org/ftp/python/3.6.0/Python-3.6.0.tgz
tar xzf Python-3.6.0.tgz
cd Python-3.6.0
./configure --enable-optimizations
make altinstall
python3.6 -V